Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας

Διαβάζεται σε 3'
Καταιγίδα, φωτογραφία αρχείου
Καταιγίδα, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από έντονα φαινόμενα συνοδεύτηκε η κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο τμήμα της χώρας. Προβλήματα από την χαλαζόπτωση και διακοπές ρεύματος.

Έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύουν την κακοκαιρία που πλήττει μια σειρά από περιοχές της χώρας την Τρίτη (20/08).

Δυνατή ήταν η καταιγίδα που σάρωσε τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 9.25, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετέτρεψαν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα.

Σύμφωνα με  το TheNewspaper.gr, μετά τις 23.00 σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην οδό Ρήγα Φεραίου και σε γύρω δρόμους, λόγω βλάβης στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Συνεργεία δίνουν μάχη για την γρήγορη αποκατάσταση.

thenewspaper.gr

Οι δρόμοι του Βόλου από την σφοδρή βροχόπτωση μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν σπάσει τέντες σε πολυκατοικίες και η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη σε όλη την περιοχή. Οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν για περιπτώσεις όπου έχουν λάβει κλήσεις για βοήθεια.

Από νωρίς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταιγίδα, που τελικά πλήττει την περιοχή.

Δυνατή ήταν και η καταιγίδα που ξέσπασε στη Λάρισα. Έντονα προβλήματα έφερε η έντονη βροχόπτωση στην πόλη από νωρίς ακόμη το απόγευμα της Τρίτης.

Αυτή τη στιγμή η βροχόπτωση συνεχίζεται και σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Ο δήμος συστήνει με ανακοίνωσή του στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Μετά τη Θεσσαλία, η κακοκαιρία φαίνεται πως κατευθύνεται προς Χαλκιδική.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα που σημειώθηκαν και το μεσημέρι στη Λάρισα, με χαλαζοπτώσεις και πτώσεις δέντρων να δημιουργούν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στις 10:30 το βράδυ την πόλη των Τρικάλων, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, όπως μεταδίδει το trikalaola.gr.

Είχε προηγηθεί μια ακόμη καταιγίδα το μεσημέρι σε πολλές περιοχές των Τρικάλων, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από χοντρό χαλάζι έως και το μέγεθος καρυδιού, συνοδευόμενα με δυνατό άνεμο με διαφορετικές κατευθύνσεις.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στην Ημαθία. Το χαλάζι στη Βέροια ήταν μικρό σε μέγεθος, ωστόσο στα χωριά της Νάουσας έφτασε το μέγεθος καρυδιού.

verianet.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα