Κακοκαιρία: Ξεπέρασαν τις 800 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία

Κακοκαιρία: Ξεπέρασαν τις 800 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία
Κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Τις 780 έφτασαν οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική από την Θεσσαλονίκη και τις 21 από Θεσσαλία (Βόλο και Καρδίτσα) για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας

Έντονα προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία.

Κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 801 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έως τις 5 το απόγευμα.

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη eurokinissi

Συγκεκριμένα:

  • Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 780 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 70 περιπτώσεις εκ των οποίων, 58 για αντλήσεις υδάτων, πέντε για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 21 κλήσεις, εκ των οποίων, στον Βόλο 20 κλήσεις, ενώ ενέργειες έγιναν σε επτά περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων και στο Μουζάκι Καρδίτσας μία κλήση για άντληση υδάτων.
Κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Η Πυροσβεστική μέσω σχετικής της ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Παρακαλούνται οι πολίτες και όσοι οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα