Καλαμάτα: Διάσωση 64 μεταναστών νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρο

Καλαμάτα: Διάσωση 64 μεταναστών νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρο
Διάσωση 64 μεταναστών νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρο ΕΡΤ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλαμάτα, για ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες.

Συνολικά 63 μετανάστες μεταξύ των οποίων 6 γυναίκες και 13 παιδιά κάτω των 16 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου 27 ν.μ. από το Ακρωτήριο Ταίναρο, οι οποίοι μετά την άμεση παρέμβαση του Λιμενικού με σκάφος ανοιχτής θαλάσσης, έφτασαν λίγο μετά της 7 το απόγευμα στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την άφιξη τους οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην αποθήκη του λιμανιού, όπου ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής τους. Τέσσερις γυναίκες και ενα κοριτσάκι με συνοδό την μητέρα του μεταφέρθηκαν λόγω αγυδάτωσης ή λιποθυμικών επεισοδίων για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν τα 64 άτομα έπλεε για επτά ημέρες απο τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη.

Με την συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στήθηκαν χημικές τουαλέτες, τοποθετήθηκαν στρώματα στο χώρο της αποθήκης του λιμανιού, ενω αύριο αναμένεται και εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή, να μεταφερθούν σε κάποια δομή υποδοχής μεταναστών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα