Καλιφόρνια: Ιδρυτικά έγγραφα πανεπιστημίου και περιοδικά του 1851 βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο

Καλιφόρνια: Ιδρυτικά έγγραφα πανεπιστημίου και περιοδικά του 1851 βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο
youtube

Ένα θησαυρό έκρυβε χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο κτιρίου σε πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας: τα ιδρυτικά του έγγραφα και χειρόγραφα περιοδικά του 1851.

Εγγραφα του 1851, της εποχής δηλαδή που ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού, το παλαιότερο απο τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας, βρήκαν πυροσβέστες σε χρηματοκιβώτιο το οποίο βρισκόταν σε υπόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Christopher Callahan στον χώρο γίνονταν εργασίες καθαριότητας όταν διαπιστώθηκε οτι υπήρχε ενα πολύ παλιο χρηματοκιβώτιο.

Αμέσως οι υπεύθυνοι κάλεσαν τους πυροσβέστες για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο θεωρούν οτι ήταν σφραγισμένο για πάνω απο 50 χρόνια.

Καθώς οι πυροσβέστες φοβούνταν να μην προκαλέσουν ζημιά στο άγνωστο- μέχρι εκείνη τη στιγμή – περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, χρησιμοποίησαν ένα υδραυλικό εργαλείο.

Ο Callahan είπε ότι το χρηματοκιβώτιο περιείχε έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς την προέλευση του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων χειρόγραφων περιοδικών από το 1851, τη χρονιά που πιστοποιήθηκε το πανεπιστήμιο.

“Το Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που έχει πιστοποιηθεί ποτέ από την πολιτεία της Καλιφόρνιας και αυτά είναι τα πρωτότυπα έγγραφα”, δήλωσε ο Callahan.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο περιελάμβαναν επίσης ένα δίπλωμα του 1962 τυπωμένο σε δέρμα ζώου.

Ο Callahan σε ανάρτησή του στα social media έγραψε ότι τα έγγραφα “πιστεύεται ότι έχουν χαθεί από καιρό”. Είπε ότι θα διατηρηθούν και ενδέχεται τελικά να προβληθούν δημόσια.

«Είναι σαν ένα ορυχείο χρυσού, είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα