Καμία βιασύνη για την αύξηση της θητείας

Καμία βιασύνη για την αύξηση της θητείας
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΕΓΙΤΗΣ(ΕΘΝΙΚΓΗΣ ΑΜΥΝΑΣ0δεξια) ΜΕ ΤΟΝΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ(ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-αριστερα)---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EURPOKINISSI Eurokinissi

Η έκθεση των στρατηγών σχετικά με τις συγχωνεύσεις στρατοπέδων θα κρίνει το αν θα αυξηθεί η θητεία. Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης παραπέμπει “στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το ζήτημα, που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπεγλίτης έχει ζητήσει από το ΓΕΝ να του παραδοθούν τα σχέδια συγχωνεύσεων των στρατοπέδων, με αναφορά στα ποσοστά στελέχωσης.

Σε περίπτωση που τα ποσοστά είναι χαμηλά, είναι πιθανό σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή, να προχωρήσει στην αύξηση της θητείας στους 12 μήνες. Η έκθεση των στρατηγών αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα