Καπραβέλος: “Τρομακτική έκρηξη κρουσμάτων το φθινόπωρο – Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι”

Καπραβέλος: “Τρομακτική έκρηξη κρουσμάτων το φθινόπωρο – Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι”
Κόσμος περπατά στην Ερμού ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ανησυχητικές προβλέψεις για τους επόμενους μήνες έκανε ο κ. Νίκος Καπραβέλος. "Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε, μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα", τόνισε.

Στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για έκρηξη των κρουσμάτων το φθινόπωρο, εφόσον δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και δεν τηρούνται τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος είπε για όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο:

“Ο ιός αγαπάει πολύ τους ανεμβολίαστους, τους μολύνει, διασπείρεται, μεταλάσσεται, καταστρέφει την υγεία, την οικονομία, την ψυχολογία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν απλούστερα, αν είχαμε όλοι εμβολιαστεί. Αυτή είναι η ουσιαστική υγειονομική κατευθυντήρια οδηγία. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο να υπάρχει οποιοσδήποτε με την ιδιότητα του υγειονομικού, από τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ μέχρι γιατρός, που να μην είναι εμβολιασμένος”.

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε για εκτόξευση των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες, κάτι που υποστηρίζει και ο ΠΟΥ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Φοβάμαι μία τρομακτική έκρηξη των κρουσμάτων με μεγάλη πίεση στο υγειονομικό σύστημα. Δεν το φοβάμαι μόνο εγώ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα περάσει δύσκολα, λόγω της μετάλλαξης αυτής. Τα μέτρα που πάρθηκαν πρέπει να τα τηρήσουμε με ευλάβεια. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε, μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα