Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η κυβέρνηση είναι εμπλεκόμενη στο έγκλημα των Τεμπών”

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο Eric Vidal | © European Union 2024

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για άμεση εμπλοκή της στο έγκλημα των Τεμπών, άφησε κατά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού.

Ενώπιων των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε ξανά η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατά την ομιλία της, η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ήταν καλεσμένη στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς – The Left, στράφηκε ξεκάθαρα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι είναι εμπλεκόμενη στο έγκλημα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της.

Φανερά συγκινημένη, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να μην αφήσουν να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα.

“Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας, είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει πλέον του θανάτου του παιδιού του. Μην το επιτρέψετε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για διπλό έγκλημα και μίλησε για την “αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος, αμέσως μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψε 30 ανθρώπους ζωντανούς”.

Για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία; Αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της”, υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού.

Και πρόσθεσε: “Θα μάθουμε την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος στη χώρα μας; Υπάρχει ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα