Κάρπαθος: Πώς έχασε τη ζωή της η 40χρονη ιστιοπλόος

Διαβάζεται σε 3'
Κάρπαθος: Πώς έχασε τη ζωή της η 40χρονη ιστιοπλόος
Φωτογραφία αρχείου iStock

Το βράδυ της Δευτέρας έχασε τη ζωή της η 40χρονη ιστιοπλόος ανοιχτά της Καρπάθου, η οποία συμμετείχε στον αγώνα AEGEAN600. Τα νέα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της.

Νεκρή ανασύρθηκε η Γαλλίδα ιστιοπλόος ανοιχτά της Καρπάθου όσο συμμετείχε στον αγώνα Aegean600. Η άτυχη γυναίκα είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά την πτώση της στην θάλασσα λόγω ακραία ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, έπνεαν άνεμοι με 60 μίλια την ώρα και κύματα ύψους δύο μέτρων καθιστώντας ιδιαίτερα δυσμενείς τις συνθήκες πραγμάτωσης του αγώνα.

Δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους με ισπανική σημαία, έπεσαν στην θάλασσα όταν ένα κύμα σκέπασε το σκάφος, ενώ τα ιστία του σκάφους φέρεται να έσπασαν.

Η 40χρονη ιστιοπλόος βρέθηκε κάτω από το σκάφος και χτυπήθηκε στο κεφάλι από το πηδάλιο. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ανέσυραν την γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο αθλητής Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που συμμετείχε στον ίδιο αγώνα με την 40χρονη μίλησε στον ΣΚΑΪ δηλώνοντας το εξής: «Όπως έλεγαν και οι προβλέψεις σε εκείνο το σημείο μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, στο Καρπάθιο, ξέραμε ότι θα περιμένουμε πολύ δύσκολες συνθήκες, οπότε η προετοιμασία και του πληρώματος και των κυβερνητών του κάθε σκάφους θα έπρεπε να είναι η ανάλογη. Οι συνθήκες ήταν ακόμη πιο δύσκολες απ’ ό,τι περιμέναμε, είχε 45 με 60 κόμβους αέρα, που θέλει τεράστια προσοχή. Ακούσαμε το περιστατικό στον ασύρματο, ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις, έστειλαν το στίγμα, κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός, οι συνθήκες δυσκόλεψαν. Ακούγαμε την επιχείρηση όπως εξελισσόταν, δόθηκε το στίγμα από τη θάλασσα, ακούγαμε τους ανθρώπους από το ελικόπτερο και το ράδιο» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο αγώνας δεν έχει καμία σχέση αν συνεχίζεται, μπορεί ανά πάσα στιγμή κάθε σκάφος να κάνει ό,τι θέλει, να εγκαταλείψει, να αλλάξει πανιά κ.λπ. Αυτό που μας μαθαίνουν είναι “η ασφάλεια πρώτα”, μας λένε “δεν μας ενδιαφέρει ο αγώνας, ο εξοπλισμός, αρκεί να μην κινδυνέψει άνθρωπος».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα