Καρτέλ ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος και σε δίκτυο διακίνησης μεταναστών ο 68χρονος γιατρός

Καρτέλ ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος και σε δίκτυο διακίνησης μεταναστών ο 68χρονος γιατρός
Τα κατασχεθέντα από την ΕΛΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει σχηματίσει σε βάρος του 68χρονου, κεντρικού προσώπου του καρτέλ κοκαϊνης, δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση από το 2019.

Δικαστική έρευνα, που κινείται μεταξύ ανακριτικών και εισαγγελικών γραφείων της Θεσσαλονίκης επί τέσσερα χρόνια, για διακίνηση μεταναστών από τον Έβρο, διενεργείται σε βάρος του 68χρονου γιατρού, του κεντρικού προσώπου του καρτέλ της κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη.

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου συνελήφθη και προφυλακίστηκε για εμπορία 105 κιλών κοκαΐνης, ενώ πλέον κατηγορείται και για την ποσότητα των 161 κιλών που βρέθηκε την Παρασκευή από τη δίωξη ναρκωτικών σε δύο κοντέινερς στο λιμάνι.

Ο γιατρός έχει εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης για λαθρεμπορία τσιγάρων και λαθρεμπορία καυσίμων.

Σύμφωνα με το Voria, από το 2019 η διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έχει σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση. Στο δίκτυο κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» και η φερόμενη δράση του ανέκυψε από παρακολουθήσεις τηλεφώνων των αστυνομικών. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ότι κατηγορούμενος μαζί του είναι ο γιος του, ο οποίος είναι κατηγορούμενος και για τα 105 κιλά κοκαΐνης. Ήταν το μοναδικό πρόσωπο που είχε αφεθεί ελεύθερο μετά τον κύκλο απολογιών των δέκα συλληφθέντων στην 4η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρα Παπαχρήστου. Οι υπόλοιποι εννέα οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Στην ίδια δικογραφία επίσης κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του γιατρού. Ο 72χρονος που δήλωσε άστεγος. Στο όνομά του είχε νοικιαστεί η αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο, όπου το καρτέλ της κοκαΐνης, αφαιρούσε τα ναρκωτικά από τις κοιλοδοκούς πριν το φορτίο με τις μπανάνες συνεχίσει το δρομολόγιο για τα Σκόπια. Εκεί όπου έγινε η έφοδος των αστυνομικών του τμήματος γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και εξιχνιάστηκε η δράση του κυκλώματος.

Οι ίδιες πληροφορίες της ιστοσελίδας της Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι στη δικογραφία για τη διακίνηση μεταναστών περιλαμβάνονται τρεις μεταφορές από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Μία που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 με 69 μετανάστες και πρόσφυγες, μία στις 11 Νοεμβρίου 2017 με 90 μεταφερόμενους και μία στις 28 Ιανουαρίου 2018 με 20 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο 68χρονος και οι άλλοι δύο συνδεδεμένοι με αυτόν κατηγορούμενοι συνδέονται με ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη μία μεταφορά και το οποίο πουλήθηκε από τον 68χρονο στη Βουλγαρία, αλλά και το γεγονός ότι ένα φορτηγό με μετανάστες βρέθηκε στην αυλή της εταιρίας του στον Εύοσμο. Στον ίδιο χώρο όπου λειτουργεί η άλλη εταιρία που έχει συνδεθεί με την εμπορία των ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, κυρίως βουλγαρικής καταγωγής, όπως και τέσσερις άγνωστοι δράστες. Ο 68χρονος μέχρι τώρα έχει δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή μόνον στον πταισματοδίκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. Εκεί αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση, όπως είπαν στη Voria.gr άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του. Από τότε και την υποβολή της δικογραφίας στην Εισαγγελία από τον Ιούνιο του 2019, παρότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του και εναντίον των υπολοίπων, δεν έχουν κληθεί ν’ απολογηθούν σε ανακριτή. Με την υπόθεση ασχολήθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκη, όμως η δικογραφία εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα