Κασιδιάρης: Νέα αίτηση αποφυλάκισης – Κατέθεσε προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Διαβάζεται σε 2'
Κασιδιάρης: Νέα αίτηση αποφυλάκισης – Κατέθεσε προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
Eurokinissi

Νέα αίτηση αποφυλάκισης έχει υποβάλει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης

Νέα αίτηση αποφυλάκισης έχει υποβάλει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής για την καταδίκη του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, επικαλούμενος το τεκμήριο αθωότητας.

Σε δηλώσεις μετά τη διακοπή της υπόθεσης των Σπαρτιατών, η συνήγορος του Ηλ. Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζη, έκανε γνωστό ότι ο καταδικασθείς πρωτοδίκως ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης αναμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. «Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ 9 μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση συμβουλίου, ωστόσο έχει γίνει και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας» υποστήριξε η συνήγορος.

Ως προς τη νέα αίτηση αποφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υποβληθεί εισαγγελική πρόταση με την οποία απορρίπτεται το αίτημα για υφ’ όρων απόλυση του Ηλ. Κασιδιάρη. Μάλιστα, σε βάρος αυτής της εισαγγελικής εισήγηση, ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει στραφεί στα ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, υποστηρίζοντας πως προσβάλλεται το τεκμήριο αθωότητας του, καθώς -όπως αναφέρει ο εισαγγελέας- το αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που τον έχουν αποδοθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα