Καταδίκη μέλους σπείρας Ρουμάνων που έκλεβε λείψανα Αγίων

Καταδίκη μέλους σπείρας Ρουμάνων που έκλεβε λείψανα Αγίων

Ένοχος για διακεκριμένες κλοπές ιερών λειψάνων, που δεν έχουν βρεθεί ακόμα, κρίθηκε ένας 27χρονος Ρουμάνος, μέλος σπείρας που είχε ρημάξει εκκλησίες και μοναστήρια της Βόρειας Ελλάδας

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε την Τρίτη (09/09) το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 27χρονο Ρουμάνο, μέλος σπείρας που τη διετία 2011-2012 είχε κλέψει ουκ ολίγες εκκλησίες και μοναστήρια της Βόρειας Ελλάδας, αρπάζοντας λείψανα Αγίων. Να σημειωθεί ότι τα κλοπιμαία δεν έχουν βρεθεί ακόμα και εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδας.

Τέσσερις ακόμα Ρουμάνοι της ίδιας σπείρας έχουν ήδη καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη και εκτίουν από το καλοκαίρι του 2013 την ποινή τους. Ο 27χρονος είχε συλληφθεί στην Αθήνα για τη δολοφονία νεωκόρου σε εκκλησία του Ωραιοκάστρου, κατά τη διάρκεια διάρρηξης, τον Νοέμβριο του 2011. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε με ισόβια για την ανθρωποκτονία.

Στην απολογία του για τις διακεκριμένες κλοπές, ο 27χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της σπείρας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό ενώ αθώωσε έναν συμπατριώτη του, που επίσης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα