Καταδίκη πρώην δημοτικού υπαλλήλου της Καλαμαριάς για υπεξαίρεση

Καταδίκη πρώην δημοτικού υπαλλήλου της Καλαμαριάς για υπεξαίρεση

Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε σε πρώην ταμία επιχείρησης του δήμου Καλαμαριάς. Είχε υπεξαιρέσει 60.000 ευρώ, τα οποία επέστρεψε πίσω με τους τόκους

Φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Δευτέρα (13/05) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην δημοτικό υπάλληλο του δήμου Καλαμαριάς, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς κατηγορείτο για υπεξαίρεση ποσού άνω των 60.000 ευρώ το 2004 και το 2005. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ομολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι επέστρεψε όλα τα χρήματα πίσω μαζί με τους νόμιμους τόκους, με την έδρα να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

Να σημειωθεί ότι στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς έχει βρεθεί “μαύρη τρύπα” 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον όσων διετέλεσαν πρόεδροι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του διευθυντή της εν λόγω επιχείρησης από το 2002 έως το 2006. Οι προαναφερόμενοι κατηγορούνται για απιστία και υπεξαίρεση.

Δίωξη έχει ασκηθεί επίσης κατά του πρώην δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Δημήτρη Λέκκα για ηθική αυτουργία.

Πληροφορίες από agelioforos.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα