Καταδίκη ταμία για την “μαύρη τρύπα” 1,2 εκατ. ευρώ στον πρώην δήμο Νεάπολης Λασιθίου

Καταδίκη ταμία για την “μαύρη τρύπα” 1,2 εκατ. ευρώ στον πρώην δήμο Νεάπολης Λασιθίου

Ποια η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος, για το σκάνδαλο των 1,2 εκατ. ευρώ στον πρώην δήμο Νεάπολης

Ένοχη για υπεξαίρεση και απιστία κρίθηκε την Δευτέρα (13/10) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η ειδική ταμίας του πρώην δήμου Νεάπολης Λασιθίου. Στον αντίποδα, αθωώθηκαν τόσο ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καστρινάκης λόγω αμφιβολιών όσο και άλλα τέσσερα άτομα, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η ταμίας, η οποία ήταν η βασική κατηγορούμενη για την “μαύρη τρύπα” των 1,2 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών ενώ της επιδικάστηκε και αποζημίωση στο δήμο ύψους 10.000 ευρώ. Αποφασίστηκε, επίσης, η έφεση της να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κατά συνέπεια θα παραμείνει στη φυλακή.

Στην απολογία της, η ειδική ταμίας ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη γιατί, όπως είπε, “πήρε κόσμο στο λαιμό της”. Ανέλαβε όλη την ευθύνη, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι αναγκάστηκε να υπεξαιρέσει 237.000 ευρώ λόγω χρεών που είχε προς τοκογλύφους και όχι το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ, που διαπιστώθηκε από τους οικονομικούς επιθεωρητές ότι έλειπε από το ταμείο του πρώην δήμου.

Ο κ. Καστρινάκης ανέφερε ότι έχει χάσει πολλούς δικούς του ανθρώπους και έχει πονέσει πολύ αλλά “ο πόνος που αισθάνεται τα τελευταία τρία χρόνια, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, δεν περιγράφεται”. Επεσήμανε, επίσης, ότι η οικογένεια του έχει βιώσει πολύ μεγάλη πίεση από όλη αυτή την περιπέτεια, υποστηρίζοντας ότι “μπήκε για την υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση και βγήκε από αυτή φτωχότερος”.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι θεωρούσε ότι παρέδωσε ένα δήμο πρότυπο, με ταμείο που έφτανε τα 1,7 εκατ. ευρώ σε κλειστό λογαριασμό, όπως τον διαβεβαίωναν τα αρμόδια στελέχη. “Πείτε με αφελή ή τεμπέλη ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά ήμουν καλοπροαίρετος με όλους”.

Πληροφορίες από cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα