Κατασκήνωση στο Γραμματικό: Δεκάδες παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Διαβάζεται σε 2'
Καμπινγκ
ΕΙκόνα αρχείου Istock

Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας παρουσίασαν δεκάδες που βρίσκονταν σε κατασκήνωση στο Γραμματικό Αττικής. Τι είπε η ιδιοκτήτρια. Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης.

Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, καθώς περισσότερα από 60 παιδιά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν εσπευσμένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία – που προκύπτουν κι από την ανάλυση φαγητού και νερού – τα παιδιά παρουσίασαν υψηλό πυρετό και έκανε εμετούς, συμπτώματα πιθανολογείται ότι οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Η Μάγδα Αθητάκη, ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega, για το περιστατικό, αναφέροντας ότι το λάθος ήταν η πραγματοποίηση επισκεπτηρίου στην κατασκήνωση.

«Έκανα το λάθος να κάνω επισκεπτήριο. Το Σάββατο το απόγευμα έγινε το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα», δήλωσε η κ. Αθητάκη.

Και πρόσθεσε πως «έχω αναλύσεις τόσο από τον δήμο όσο και δικές μου. Η τελευταία ανάλυση ήταν στις 19/6. Όταν προέκυψε το περιστατικό, επειδή τηρώ τις προδιαγραφές ISO, κράτησα δείγματα φαγητού και την επόμενη μέρα τα έστειλα στο Χημείο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα».

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών έγινε λόγω συμπτωμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα