“Kαθαρό” το όπλο που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης. Έριξε 8 σφαίρες

“Kαθαρό” το όπλο που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης. Έριξε 8 σφαίρες
Αστυνοικοί φρουρούν το χώρο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όπου την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, συτνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα προσπαθούσε να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Ερμού. Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μοναστηράκι μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς. Έξω από τράπεζα, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Η αστυνομία φέρεται να του είχε στήσει ενέδρα. Ο Ν. Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο, που βρέθηκε πάνω στο Νίκο Μαζιώτη. Από τους 9 πυροβολισμούς οι 8 ήταν από το όπλο του τρομοκράτη

Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για το όπλο που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης στη συμπλοκή της Τετάρτης στο Μοναστηράκι.

Το πιστόλι USP 9mm, που βρέθηκε στην κατοχή του, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, από τους 9 συνολικά κάλυκες που περισυνελέγησαν στο σημείο, οι 8 έχουν πυροδοτηθεί από το όπλο του Νίκου Μαζιώτη και μία από πιστόλι αστυνομικού.

Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη μετά από συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς, τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μάχης με τον Μαζιώτη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα