Κάθειρξη 12 ετών στον οδηγό του Smart. Είχε σκοτώσει 3 ανθρώπους

Κάθειρξη 12 ετών στον οδηγό του Smart. Είχε σκοτώσει 3 ανθρώπους

Καταδικάστηκε δίχως να του χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, ο οδηγός του Smart, που τον περασμένο Οκτώβριο παρέσυρε και σκότωσε τρία άτομα στην Πέτρου Ράλλη

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και δύο μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Ervis Marku, που τον Οκτώβριο του 2014 παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τύπου Smart, και σκότωσε τρία άτομα στην οδό Πέτρυ Ράλλη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό, ούτε έκρινε ότι θα δοθεί αναστολή έως την έφεση,  με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Μάλιστα, τη στιγμή που οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζητούσα από το ΜΟΔ την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, του άτυχου τροχονόμου, αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας: “τί μεταμέλεια; Ούτε ένα δάκρυ δεν έχουμε δει…”.

Ο Εrvis Marku καταδικάστηκε ομόφωνα για την κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη της θανατηφόρου διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, με ενδεχόμενο δόλο και για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Όσο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή του, είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενο οδηγού για τα δύο πρώτα αδικήματα, ενώ για την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, είχε υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να απαλλαγεί, καθώς: “οδηγούσε με ψυχραιμία, προγραμματισμό και μεθοδικότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα