Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τους σεισμούς στη Μυτιλήνη

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τους σεισμούς στη Μυτιλήνη

Σε ετοιμότητα οι αρχές στη Λέσβο μετά το διπλό "χτύπημα" του Εγκέλαδου. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τονίζουν οι επιστήμονες (vid+pics)

Ανησυχία επικρατεί στη Λέσβο μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που “ταρακούνησαν” το νησί μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, με τους αρμόδιους, ωστόσο, να είναι καθησυχαστικοί.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:45 του Σαββάτου (06/12), ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο στα 4 χιλιόμετρα νοτίως του Πλωμαρίου. Στις 08:20 σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, στον ίδιο εστιακό χώρο.

Ως αποτέλεσμα είχαν να περιορισμένης έκτασης ζημιές σε παλιά κτίρια, κυρίως στην περιοχή του Πλωμαρίου ενώ στο οδικό δίκτυο και ειδικότερα στο δρόμο Πλωμάρι-Μελίντα υπήρξαν μικρές κατολισθήσεις, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Το θετικό ήταν ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Μετά από εντολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ άπαντες είναι σε ετοιμότητα. Την ίδια ώρα οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και συστήνουν ψυχραιμία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

 

(Φωτό και βίντεο: plomarinews.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα