Κάτω Κηφισιά: Σοκάρουν οι εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εργοστάσιο

Διαβάζεται σε 5'
Κάτω Κηφισιά: Σοκάρουν οι εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εργοστάσιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε εργοστάσιο παρασκευής οικιακών συσκευών, στην Κάτω Κηφισιά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσής της, ωστόσο το ευτύχημα είναι πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών, στην Κάτω Κηφισιά, όπου σημειώθηκαν νωρίτερα αλλεπάλληλες εκρήξεις.

Το ευτύχημα είναι πως όταν έγιναν οι εκρήξεις, τουλάχιστον με την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του εργοστασίου.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15:34 για τη φωτιά στον βιομηχανικό χώρο με την επωνυμία PAL SA, της εταιρείας Παλαμήδης Α.Ε., ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Αιγιδών, και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κρίσιμο είναι το επόμενο δίωρο, αφού στο διάστημα αυτό οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Παρ’ ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή εγκλωβισμένοι, η εικόνα που έρχεται από το εσωτερικό του εργοστασίου, καθώς και από τον προαύλιο χώρο, αποτυπώνει την απόλυτη καταστροφή. Η πυρκαγιά φέρεται να καίει φελιζόλ και πλαστικά.

Νωρίτερα, εκφράστηκαν φόβοι για πιθανή επέκταση της φωτιάς σε δεύτερο παρακείμενο εργοστάσιο, ωστόσο προς το παρόν δεν κινδυνεύουν όμορες επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο έχουν ως πρωταρχικό στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, από την Πολιτική Προστασία εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των γύρω περιοχών. «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφερόταν στο μήνυμα.

Οδηγία από τις Αρχές να κλείσουν όλα τα παράθυρα δόθηκε και αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί τόσο στις οδούς Αιγιδών και Σενέκα, όσο και στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Δείτε εικόνες από την κατάσβεση της φωτιάς

Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

INTIME

EUROKINISSI

EUROKINISSI

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα