Καβάλα: Φωτιά στους πρόποδες του Παγγαίου – Σηκώθηκαν εναέρια

Διαβάζεται σε 1'
Φωτιά σε δασική έκταση (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά σε δασική έκταση (φωτογραφία αρχείου) ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση, στο Παλαιοχώρι. Δεν απειλούνται σπίτια κι επιχειρήσεις. Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά.

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10.45 το πρωί της Τετάρτης (24/07), σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παγγαίου, στον ομώνυμο δήμο στην Καβάλα.

Η φωτιά καίει κοντά στο Παλαιοχώρι, αλλά δεν απειλούνται σπίτια κι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το ελαστικό ενός φορτηγού που κινείτο στην ΕΟ Καβάλας-Σερρών έσκασε και αποκολλήθηκε η ζάντα, η οποία κατά την κίνησή της προκάλεσε σπινθήρες, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά το πρανές. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, το ένα από τα οποία έφτασε άμεσα στην περιοχή ξεκινώντας ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμει ο δήμος Παγγαίου, με υδροφόρες και μηχανήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η φωτιά αυτήν την ώρα δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα