ΚΕΕΡΦΑ: Γενική απεργία για να διώξουμε την κυβέρνηση δολοφόνων

ΚΕΕΡΦΑ: Γενική απεργία για να διώξουμε την κυβέρνηση δολοφόνων
Συγκέντρωση στην Αθήνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Eurokinissi

Συλλυπητήρια της ΚΕΕΡΦΑ για τα θύματα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και κάλεσμα για γενική απεργία.

Σε “γενική απεργία για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του σεξισμού” καλεί η ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή της ενόψει της απεργιακής συγκέντρωσης των σωματείων του ΟΣΕ και των Συγκοινωνιών στην Αττική, την Κυριακή (05/03) στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. και της πανεργατικής απεργίας των ΕΚΑ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η ΚΕΕΡΦΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των 57 νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και κατηγορεί την κυβέρνηση για τις εγκληματικές της ευθύνες.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

“Κλιμάκωση με Γενική Απεργία για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του σεξισμού

Απεργία των συγκοινωνιών και συλλαλητήριο, Κυριακή 5 Μάρτη, 11πμ, Σύνταγμα

Πανεργατική Απεργία, ΕΚΑ-ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη 8 Μάρτη, Πλ.Κλαυθμώνος 1μμ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 57 νεκρών επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, ανάμεσα τους 11 εργάτες του ΟΣΕ, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και άλλοι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες. Τουλάχιστον δύο εργάτες είναι από το Μπαγκλαντές που γνωρίζουν φίλοι τους ότι ήταν στο τρένο και σκοτώθηκαν. Άραγε, κάποιοι που δεν είχαν φίλους, δεν έχουν συγγενείς στην χώρα θα ταυτοποιηθούν ποτέ;

Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία και οι ένοχοι, η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγουν αμέσως. Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τις απολύσεις εργαζόμενων σε κρίσιμα πόστα όπως σταθμάρχες και επαρκές προσωπικό στις βάρδιες, την μη εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας με δυνατότητα αποτροπής του ανθρώπινου λάθους, η σύγκρουση ήταν μόνο θέμα χρόνου να συμβεί. Και τα «ατυχήματα» είναι πολλά και συνεχόμενα.

Και όμως, η ίδια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων, σπαταλά δισεκατομμύρια για την επιτήρηση των μετακινήσεων, προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα, ανθρώπων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο αλλά τον βρίσκουν κα τα χιλιάδες με πνιγμό στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην Μεσόγειο από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων.

Την ώρα που δεν έχουνε βάλει σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των τρένων για την αποφυγή ατυχημάτων, σπατάλησαν δισεκατομμύρια για να υπάρχει η πιο ακριβοπληρωμένη και εξελιγμένη τεχνολογία, με αεροπλάνα και drones να επιτηρούν όσους επιχειρούν να ξεφύγουν από τους φράχτες και τις περιπολίες του Λιμενικού. Έτσι οι χιλιάδες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες ακρίβειας και μπορούν να εντοπίσουν τις μανάδες που παίρνουν αγκαλιά το παιδί τους και κρύβονται πίσω από ένα θάμνο αλλά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ δεν έχουν στη διάθεση τους σύστημα τηλεχειρισμού και εντοπισμού των τρένων!!!

Απαιτούμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προσφύγων και Ρομά, με τις επαναπροωθήσεις και τις σφαίρες των αστυνομικών όπως του Σαμπάνη και του Φραγούλη, με τα στρατόπεδα-γκέτο, τις φυλακές στα νησιά και την Αμυγδαλέζα. Να δοθούν λεφτά για την ασφάλεια στα τρένα, για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την τέχνη και το πολιτισμό και όχι να έχει 2 δισεκατομύρια ο Μηταράκης για να φτιάχνει φράχτες και παγίδες θανάτου για την προσφυγιά.

Να θυμίσουμε την θυσία των Χαμαγιούν και Βακάρ, των δύο νεαρών Πακιστανών εργατών που έχασαν την ζωή τους τον Απρίλη του 2012, όταν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν δύο συνταξιούχους που είχαν κολλήσει με το αυτοκίνητο τους στις γραμμές του τρένου στο Κρυονέρι, που τους παρέσυρε στο θάνατο όλους μαζί.

Το τρένο είναι το μέσο για την μετακίνηση των φτωχών, των φοιτητών, των μεταναστών και είναι ώρα να επανακρατικοποιηθεί και όχι να το λυμαίνονται για τα κέρδη τους τα αρπακτικά των ιδιωτικών εταιριών οδηγώντας σε τραγωδίες.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα καμπ να ενωθούμε σε μια γροθιά και να στηρίξουμε την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του σεξισμού και του ρατσισμού.

Να δώσουμε δυναμικό παρών στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση των εργατών του ΟΣΕ στο Σύνταγμα στις 1μμ και να συνεχίσουμε με μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 1μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Να συνεχίσουμε με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη 3μμ στην Ομόνοια. Είναι ώρα να τους γκρεμίσουμε πριν δολοφονήσουν ξανά, εργάτες, φοιτητές, πρόσφυγες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα