ΚΕΕΡΦΑ: “Πίσω από τον Παλαιστίνιο που απειλούσε να ανατιναχθεί, κρύβεται η απελπισία από τις απορρίψεις ασύλου”

Διαβάζεται σε 3'
Άνδρας σε κατάσταση αμόκ απειλεί να ανατινάξει πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αχαρνών
Άνδρας σε κατάσταση αμόκ απειλεί να ανατινάξει πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αχαρνών ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Παλαιστίνιο που απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, κρύβεται ένα ολόκληρο απάνθρωπο σύστημα απορρίψεων των αιτημάτων για άσυλο χιλιάδων προσφύγων.

Το περιστατικό με τον άνδρα που απειλούσε αρχικά ότι θα αυτοκτονήσει και στη συνέχεια ότι θα ανατινάξει φιάλη υγραερίου σε πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών σήμερα Τρίτη (10/9) κατήγγειλε με ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το περιστατικό αποκαλύπτει την απάνθρωπη πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες λόγω των συνεχών απορρίψεων αιτήσεων ασύλου.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πίσω από την τραγική φιγούρα του Παλαιστίνιου πρόσφυγα που απειλούσε να πέσει από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αχαρνών και κουνούσε στα χέρια του το χαρτί της απέλασης κρύβεται ένα ολόκληρο απάνθρωπο σύστημα απορρίψεων των δίκαιων αιτημάτων για άσυλο χιλιάδων προσφύγων. Αν αληθεύει ότι πρόκειται μάλιστα για άνθρωπο που έχει χάσει τρία μέλη της οικογένειας του στη Γάζα είναι άλλη μιά διάσταση της αντιμετώπισης των θυμάτων της γενοκτονίας του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ στη Παλαιστίνη.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο στόχαστρο της πιό βάρβαρης ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μητσοτάκη που έπνιξε 600 πρόσφυγες στην Πύλο ενώ στο Αιγαίο ακόμη και μωρά ρίχνονται στη θάλασσα υλοποιώντας την πολιτική της αποτροπής και των επαναπροωθήσεων.

Η επέμβαση των ΕΚΑΜ θα μπορούσε να είχε να οδηγήσει σε τραγωδία και αποφεύχθηκε μόνο γιατί έτρεξε αρκετός κόσμος στο σημείο της επέμβασης.

Ομως η πολιτική των απορρίψεων αιτήσεων ασύλου στο σωρό είναι αυτή που οδηγεί στην απόγνωση και στα χέρια των διακινητών χιλιάδες πρόσφυγες.

Αυτήν την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη εξέταζονται οι προσφυγές για την απόρριψη αιτήσεων ασύλου 17 επιζησάντων του ναυαγίου της Πύλου! Είναι σκάνδαλο να μην δίνονται χαρτιά στους επιζώντες ναυαγούς ώστε να μπορούν να παραστούν στη δίκη στο Ναυτοδικείο ώστε να καταλογιστούν οι δολοφονικές ευθύνες του Λιμενικού και της κυβέρνησης.

Είναι σκάνδαλο να κλείνουν τα σύνορα στους φτωχούς πρόσφυγες και να τα ανοίγουν στους πλούσιους κερδοσκόπους στέγης με την χρυσή βίζα που έχει τινάξει τα νοίκια των σπιτιών στα ύψη.

Αυτή η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης στρώνει το δρόμο στους φασίστες και την άκρα δεξιά. Είναι ώρα δυνατά και καθαρά να διεκδικήσουμε σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη, δικαιοσύνη για τα θύματα της Πύλου με την τιμωρία των δολοφόνων.

Να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού σε βάρος των προσφύγων.

Αυτή την Παρασκευή 13/9 στις 9.30πμ , η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου θα βρεθούν έξω απο το Υπουργείο Μετανάστευσης ζητώντας να δοθούν χαρτιά και όχι νέες απορρίψεις στους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα