Κερατέα: Έρευνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα – Βίντεο
Διαβάζεται σε 2'
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, με την φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας να μην έχει ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή.
- 29 Απριλίου 2025 08:03
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε χαμηλή βλάστηση στην Διψέλιζα Κερατέας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, με αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο από τις 6 το πρωί.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 23:25 το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση και κοντά βρίσκονταν διάσπαρτες κατοικίες.
Λίγο αργότερα, στις 00.30, ήχησε το 112 καλώντας όσους βρίσκονταν στον οικισμό Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 20 οχήματα, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και εθελοντές Πυροσβέστες.
Από αέρος έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο, κυρίως για διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύχθηκαν προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται πως, στην Αττική σήμερα θα επικρατούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).