Κέρκυρα: Πλοίο προσάραξε σε αβαθή – Ταλαιπωρία για 550 επιβάτες

Διαβάζεται σε 2'
Κέρκυρα: Πλοίο προσάραξε σε αβαθή – Ταλαιπωρία για 550 επιβάτες

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό όταν πλοίο που εκτελούσε την γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας προσάραξε στο δέλτα του Καλαμά. Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκών.

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό όταν το φέρι μποτ “Αγία Θεοδώρα” που εκτελούσε την γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, προσάραξε σε αβαθή στο δέλτα του Καλαμά το βράδυ της Δευτέρας (28/10), για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκών, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί επιβατών, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση από την Κέρκυρα καθώς, ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17:30, σήκωσε άγκυρα περίπου στις 18.00. Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 550 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανένας επιβάτης δεν κινδύνευσε.

Επιβάτες με αναρτήσεις τους σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας θόρυβος πριν το πλοίο ακινητοποιηθεί. Στη συνέχεια εξετάστηκαν δύο ενδεχόμενα, αν το πλοίο επρόκειτο να ρυμουλκηθεί ή αν θα απομακρύνονταν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

ERTNES

Το πλοίο προσέγγισαν 2 σκάφη του Λιμενικού για να εξετάσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το τοπικό thespro.gr, το πλοίο ξεκόλλησε τελικά με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, ενώ τελικά δεν χρειάστηκε μετεπιβίβαση των επιβατών, καθώς οι συνθήκες και η επιτυχής προσπάθεια απεγκόλλησης φαίνεται να επιτρέπουν τη μετακίνηση τους, πάνω στο πλοίο, υπό ασφαλείς συνθήκες.

Το πλοίο αναμένεται να ρυμουλκηθεί προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για περαιτέρω έλεγχο και επιθεώρηση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα