Κεστεκίδειο Βρυξελλών: Προσπάθεια να ανοίξει το κτίριο που είχε κριθεί επικίνδυνο ένα μήνα πριν

Κεστεκίδειο Βρυξελλών: Προσπάθεια να ανοίξει το κτίριο που είχε κριθεί επικίνδυνο ένα μήνα πριν
To Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες την ημέρα του Αγιασμού, τον Σεπτέμβριο του 2022 https://www.facebook.com/kestekideio/photos

Τόσο οι βελγικές όσο και οι ελληνικές υπηρεσίες έλεγξαν ξανά το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Κεστεκίδειο. Αναμένονται τα σχετικά πορίσματα.

Αφού είδαν και απόειδαν με το ξαφνικό κλείσιμο του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες και αφού διαπίστωσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί άλλο κτίριο ανάλογου μεγέθους, οι Ελληνες των Βρυξελλών προσανατολίζονται στην επαναλειτουργία του σχολείου στο κτίριο που κρίθηκε το προηγούμενο μήνα επικίνδυνο.

Οπως αποκαλύπτει η newsville.be διερευνάται και η εκδοχή να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στο «Κεστεκίδειο κτίριο», και ξεκίνησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι με το οποίο και ο Μητροπολίτης είναι σύμφωνος και πρόθυμος να βοηθήσει!

Ζητήθηκε συνεπώς, επανέλεγχος από τις βελγικές Υπηρεσίες στις αρχές του Απριλίου ο οποίος πραγματοποιήθηκε ήδη, και φυσικά, έγινε και επανέλεγχος από τις Ελληνικές Υπηρεσίες, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 12, 13 και 14 Απριλίου.

Αναμένονται συνεπώς τα πορίσματα και των δύο Υπηρεσιών, ώστε να αποφασιστεί, τελεσίδικα, αν συνεχιστεί ή όχι και με ποιες προϋποθέσεις, η στέγαση στο «Κεστεκίδειο κτίριο»!”

Οπως είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες το NEWS 24/7 τα μαθήματα για τη Γ’ Λυκείου της οποίας οι 9 μαθητές δίνουν εφέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

Οι υπόλοιπες τάξεις συνεχίζουν τα μαθήματα διαδικτυακά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες και κυρίως των μικρών μαθητών και μαθητριών που πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους με επίβλεψη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα