Κηφισιά: Ολοκληρωτική η καταστροφή στο εργοστάσιο από τη φωτιά

Διαβάζεται σε 2'
Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά
Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Τα πιθανά αίτια της έκρηξης.

Ολοκληρωτική φαίνεται πως είναι η καταστροφή στο εργοστάσιο με ανοξείδωτες συσκευές στην Κάτω Κηφισιά, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο και έκαιγε για περισσότερο από δυόμιση ώρες.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη για να οριοθετήσουν την πυρκαγιά. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά, για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Τελικά, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ χθες λόγω της πυρκαγιάς, ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς έκλεισε.

Ωστόσο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρεται πως τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο είναι ό,τι ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε χθες από το μεγάλο μανιτάρι που δημιουργήθηκε στον ουρανό.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και σε διπλανά εργοστάσια και συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής τον περιορισμό των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα