Κικίλιας: 30χρονος στη Μεσσηνία ομολόγησε για την πρόκληση τριών πυρκαγιών

Κικίλιας: 30χρονος στη Μεσσηνία ομολόγησε για την πρόκληση τριών πυρκαγιών
Φωτιά στη Ρόδο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσεις το πρωί της Πέμπτης ένας 30χρονος στη Μεσσηνία ο οποίος, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, ομολόγησε για την πρόκληση τριών πυρκαγιών στην περιοχή.

Τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας, ομολόγησε 30χρονος, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κρατείται και το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 30χρονος προσήχθη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την εκδήλωση της σημερινής πυρκαγιάς στην Υάμειας Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Υάμειας του δήμου Πύλου Νέστορος. Μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίστηκε μεταξύ Υάμειας, Χαρακοπιού και Χρυσοκελλαρίας, κοντά στο σημείο που κάηκε και τον Ιούλιο του 2022.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές με συνολικά 14 πυροσβέστες και 7 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν και δύο αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα