ΚΙΝΑΛ: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα

ΚΙΝΑΛ: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος φίλος του Άρη EUROKINISSI

Ανεξέλεγκτο χαρακτηρίζει το εγκληματικό φαινόμενο της οπαδικής βίας το Κίνημα Αλλαγής και μέσω ανακοίνωσής του καταδικάζει τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη στη Θεσσαλονίκη αλλά και κάθε μορφή βίας.

“Η δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και ο σοβαρός τραυματισμός των φίλων του συγκλονίζει την Ελλάδα και μας υπενθυμίζει ότι το εγκληματικό φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι ανεξέλεγκτο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τον θάνατο του νεαρού φίλου του Άρη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης.

Και συνεχίζει: “Έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών.

Και αφορά πια κάθε φίλο του αθλητισμού ή ανυποψίαστο πολίτη, που μπορεί από ένα τυχαίο γεγονός να βρεθεί στο διάβα τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων.

Καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή την πράξη και κάθε μορφή βίας, οπαδική ή μη και εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας.

Είναι αυτονόητο δε, πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

Καμία ολιγωρία δεν είναι ανεκτή”.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάνει στο σημείο για να διακομισθούν οι τρεις άνδρες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, έσπευσε περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος όμως αιμορραγούσε ακατάσχετα και άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία έχει ήδη συλλέξει υλικό από κάμερες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο νεαρός που έχασε τη ζωή του δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα.

Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα