Κίνηση ανθρωπιάς του πρωθυπουργού

Κίνηση ανθρωπιάς του πρωθυπουργού

Χρηματική εισφορά στο Ραδιομαραθώνιο, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα, προσέφερε το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Χρηματική εισφορά στο Ραδιομαραθώνιο, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα, έκανε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ραδιομαραθώνιος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και την Τράπεζα Μαρφίν-Λαϊκή.



Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε περίπτερο εθελοντών του Ραδιομαραθωνίου στη λεωφόρο Μακαρίου Γ΄στη Λευκωσία. Τον υποδέχτηκαν η σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλση Χριστόφια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μάκης Συμεού και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μαρφίν Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε θερμά από εθελοντές και πολίτες, ενώ παιδιά με ειδικές ανάγκες του πρόσφεραν λουλούδια.



Ο Ραδιομαραθώνιος έχει γίνει θεσμός, που κινητοποιεί την κοινωνία, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και συνεχάρη τους οργανωτές και τον κυπριακό λαό. Η εκδήλωση αυτή συγκινεί βαθύτατα, διότι αφορά παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία πρέπει να βγάλουμε από το περιθώριο της κοινωνίας, να τους δώσουμε προοπτική, να αισθανθούν ότι είναι ισότιμα με όλα τα άλλα παιδιά, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.



Συγκινητική και απλόχερη είναι η προσφορά του κοινού στο πλαίσιο του εικοστού Ραδιομαραθωνίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες που συνεχίζεται από το πρωί στους Ραδιοθαλάμους του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ. Οι έως τώρα εισφορές έφθασαν τις 900.000 ευρώ. Σύνθημα του Ραδιομαραθωνίου είναι ”Μόνο η αγάπη μπορεί” και συνδιοργανωτές το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και ο όμιλος Μαρφίν-Λαϊκή.



Μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης το Τρίτο Πρόγραμμα θα καλύπτει το φετινό Ραδιομαραθώνιο με ανταποκρίσεις, συνδέσεις, απευθείας μεταδόσεις και συνεντεύξεις. Ειδικές εκπομπές αφιερωμένες στον Ραδιομαραθώνιο θα μεταδώσει και το πρώτο πρόγραμμα ραδιοφώνου και η τηλεόραση του ΡΙΚ.



Ο Γιάννης Κούρος, επίσης, συνεχίζει από το πρωί πορεία που άρχισε από την Αγία Φύλα και θα τερματίσει αύριο στις 12:30 στον Αγιο Δομέτιο.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα