Κυπριακά ΜΜΕ: Βλάβη στο ένα από τα δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα στη Λεμεσό

Κυπριακά ΜΜΕ: Βλάβη στο ένα από τα δύο Canadair που έστειλε η Ελλάδα στη Λεμεσό
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς (φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καθώς το πύρινο μέτωπο στη Λεμεσό μαίνεται, η Αθήνα έστειλε το πρωί της Δευτέρας δύο αεροσκάφη Canadair για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, παραμένουν καθηλωμένα λόγω βλάβης.

Καθηλωμένα παραμένουν τα δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair, που έστειλε η Ελλάδα για να συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Λεμεσού.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις τη στιγμή υπάρχει ανησυχία για ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες. Την Κυριακή, οι πύρινες γλώσσες εξαπλώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα και περικύκλωσαν τις κοινότητες Απαισιά, Παραμύθα, Σπιτάλι, Γεράσα, Αψιού και Μαθικολώνη.

Η Ελλάδα έστειλε δύο Canadair για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες, ωστόσο σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, παραμένει άγνωστο αν θα επιχειρήσουν στην περιοχή, αφού το ένα αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.

«Καθώς επιχειρούν σε δυάδες παραμένουν και τα δύο καθηλωμένα στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο» ανέφερε σχετική ενημέρωση λίγο πριν τις 17:00, ενώ αντίστοιχη πληροφόρηση μετέδωσε και ο Πολίτης της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, εκτός από τα δύο Canadair, στέλνει στην Κύπρο 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα