Κυψέλη: Ποινική δίωξη στα δύο αδέλφια για τη δολοφονία του ξαδέλφου τους

Διαβάζεται σε 3'
Περιπολικό στην Τουρκία (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό στην Τουρκία (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των δύο αδελφών οι οποίοι ομολόγησαν τη δολοφονία του ξαδέλφους τους στην Κυψέλη.

Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης βρέθηκαν τα δύο αδέλφια, τα οποία ομολόγησαν τη δολοφονία του ξαδέλφου τους στην Κυψέλη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων όπου αναμένεται να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Την ίδια ώρα, στο εδώλιο θα καθίσουν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, καθώς ήδη τους έχει αποδοθεί το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Η δίκη αναμένεται να λάβει χώρα στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Βίντεο – σοκ από το σημείο της δολοφονίας

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας στην Κυψέλη έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα ο ΣΚΑΙ. Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο δράστες να έχουν έντονο διαπληκτισμό με το θύμα, μερικές στιγμές πριν τη δολοφονία του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα και προανάκριση της Ασφάλειας για να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες ανθρωποκτονίας του 28χρονου, που εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων αιμόφυρτος με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό, ενώ παράλληλα εξετάζονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε το θύμα να πέφτει αιμόφυρτο στο δρόμο μίλησε στον ANT1: «Ερχόταν και έπεσε μπροστά μου. Είχε κλείσει ο δρόμος, το μαχαίρωμα έγινε στο λεωφορείο, γινόταν χαμός. Δεν είχε συνειδητοποιήσει, ήταν ζεστός. Σε 10 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, είχε τις αισθήσεις του».

Το χρονικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας (07/10) , αστυνομικοί εντόπισαν στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων έναν άνδρα αιμόφυρτο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το θύμα, έναν 28χρονο από την Αλβανία, και το μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και κατέληξε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο περίπου μια ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης δύο αδέρφια, 17 και 19 ετών, που ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι δράστες της φονικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν που τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο ενώ ο 19χρονος ότι ήταν συνεργός.

Λίγο πιο κάτω από το σημείο της ανθρωποκτονίας, στην συμβολή των οδών Χανίων και Τεγέας εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα