Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέτει η πρεσβυτέρα – “Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν”

Διαβάζεται σε 2'
Πάτερ Αντώνιος
Πάτερ Αντώνιος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Για “λάσπη” κατά της “Κιβωτού του Κόσμου και “αρπαγή” με αντισυνταγματικό τρόπο έκανε λόγο στην κατάθεσή της η πρεσβυτέρα στη δίκη του πατέρα Αντώνιου.

Μια πρώτη γεύση όσων αναμένεται να ισχυριστεί στις επόμενες συνεδριάσεις ο πατέρας Αντώνιος, πήρε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατά την κατάθεση της πρεσβυτέρας, η οποία στη δίκη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου” έχει την ιδιότητα της μάρτυρα υπεράσπισης.

Η κ. Γεωργαντή, κατηγορούμενη σε άλλο σκέλος της υπόθεσης που ακόμη δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο, μίλησε για “λάσπη” κατά της οργάνωσης και για “αρπαγή” της Κιβωτού με αντισυνταγματικό τρόπο. Με τον πατέρα Αντώνιο να την παρακολουθεί από το εδώλιο, αρνήθηκε ότι θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει κακοποιητικές συμπεριφορές, λέγοντας πως “οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά. (…) Ερχόντουσαν από κανάλια, πολιτικοί, εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Όταν βέβαια ρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι τρόφιμοι να προχωρήσουν σε τόσο βαριές καταγγελίες, η μάρτυρας υποστήριξε πως “τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν”. Όπως είπε, “ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας …”.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα