Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας ζητά να δικαστεί ο πατήρ Αντώνιος για κατάχρηση ανηλίκου

Διαβάζεται σε 3'
Κιβωτός του Κόσμου
INTIME

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζητείται να καθίσει ο πατέρας Αντώνιος για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Νομικός εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας να παραπεμφθεί σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του περιγράφει αναλυτικά τα στοιχεία εκείνα που τον οδήγησαν στη θέση του αυτή, μιλώντας για «κοινή συνισταμένη» μεταξύ των δύο διαφορετικών καταγγελιών, ότι δηλαδή «ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Στο πολυσέλιδο έγγραφο, αρχικά αναφέρονται τα όσα οι δυο παθόντες έχουν υποστηρίξει πως βίωσαν ως ανήλικοι φιλοξενούμενοι της δομής, αλλά και τα όσα έχουν καταθέσει άλλοι μάρτυρες.

Ως προς τον πρώτο καταγγέλοντα, περιγράφονται οι τρόποι που τα έτη 220 έως 2022 ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε «να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου», καθώς και ότι επισκεπτόταν σχεδόν κάθε δομή που βρισκόταν ο συγκεκριμένος ανήλικος.

Ως προς τον δεύτερο καταγγέλοντα, το καλοκαίρι του 2022 ο πατέρας Αντώνιος φέρεται «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο ανήλικος και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται και δύο μάρτυρες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους ότι ο ανήλικος τούς είχε εμπιστευθεί όλα όσα λάμβαναν χώρα.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας νομικός αποδομεί τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του πατέρα Αντώνιου επικαλούμενος «πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)». Όσο για το έγγραφο της υπεράσπισης, με το οποίο φαίνεται να ανακαλεί ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει πως δεν έχει την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου ενώπιον της Εισαγγελέως Ανηλίκων και με τη συνδρομή πραγματογνώμονα ψυχολόγου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθεί αναλόγως στο ακροατήριο.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά ο πατέρας Αντώνιος θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα