Κιβωτός του Κόσμου: “Ο πατέρας Αντώνιος ήξερε τα πάντα”, καταγγέλλει μάρτυρας

Διαβάζεται σε 3'
Κιβωτός του Κόσμου
Η Κιβωτός του Κόσμου INTIME

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, μητέρα νεαρού φιλοξενούμενου της Κιβωτού του Κόσμου έκανε λόγο για κακοποιήσεις και υποχρεωτική εργασία σε ανήλικα.

Περιγραφές για βάναυσες κακοποιήσεις και για υποχρεωτική εργασία σε ανήλικα παιδιά ακόμη και 10 ετών, έκανε στο δικαστήριο η μητέρα ενός εκ των νεαρών φιλοξενούμενων της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σοβαρότατες καταγγελίες για τα στελέχη της Οργάνωσης.

Η μάρτυρας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όπου εξετάζεται το σκέλος των πλημμελημάτων της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί κατά του πατέρα Αντώνιου και ακόμα 7 πρώην εργαζόμενων, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς, βάρβαρες τιμωρίες ακόμα και αναγκαστική εργασία, τα οποία ήταν εις γνώση του επικεφαλής της Οργάνωσης. Όπως είπε, ο γιος της επιστρέφοντας το 2022 από τη δομή της Καλαμάτας μαζί με άλλα παιδιά, βρέθηκαν να είναι τιμωρημένοι με αποτέλεσμα να κλειδώσουν κάθε παιδί ξεχωριστά.

«Τα φέρανε για τιμωρία, διακόψανε το σχολείο. Βάλανε καθένα παιδί σε άλλο δωμάτιο και τα κλείδωσαν, δεν μιλούσαν μεταξύ τους για μήνες. Ήταν απομονωμένα και τα έβαζαν για δουλειά» υποστήριξε ενώ σε άλλο σημείο κατέθεσε: «βάζανε τα παιδιά από 10 -12 ετών για εργασία και αν κάποιο από αυτά αρνούνταν το έβαζαν για μια εβδομάδα τιμωρία».

Ως προς τους ξυλοδαρμούς, κατέθεσε ότι έχει δει χτυπήματα στα παιδιά: «έχω τσακωθεί με τον Π…, είδα ένα παιδί με μαυρισμένο μάτι. Του είπα “θα σας κάνω καταγγελία” και μου απάντησε πως το παιδί το έκανε μόνο του. Στην Αθήνα έχω δει τρία παιδιά με σημάδια, ένας ήταν ο γιος μου. Κατηγορούσαν τα παιδιά για κάτι που συνέβαινε και τα βάζανε τιμωρία. Εκείνη την ημέρα που τσακώθηκα με τον Π… ενημέρωσαν την πρεσβυτέρα, επειδή είπα πως θα κάνω καταγγελία. Με κάλεσε η πρεσβυτέρα και είχε δίπλα της τον Π… Περίμενα να ακούσω καλά λόγια αλλά δεν άκουσα. Μου είπε πως τα παιδιά έχουν “κάνει κάτι στη Καλαμάτα” και “θα τα στείλω φυλακή ανηλίκων”».

«Ο πατέρας Αντώνιος γνώριζε»

Μάλιστα, αργότερα συναντήθηκε με τον πατέρα Αντώνιο, και όπως επεσήμανε, τον ενημέρωσε για ότι είχε συμβεί με το γιο της και με τον Π.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Πώς σας απάντησε;

Μάρτυρας: Κάτι αόριστο σαν ειρωνεία…. Είδα με τα μάτια μου ότι τα παιδιά ήταν κλειδωμένα στο 2ο όροφο, ήξερε τα πάντα.

Υπεράσπιση: Έχουν περάσει 11,5 χιλιάδες παιδιά από την Κιβωτό. Γιατί να δείρουν αυτά τα παιδιά και τον γιο σας; Γιατί τους σταμάτησαν από το σχολείο; Τι κέρδισαν;

Mάρτυρας: Τους έβαζαν και δούλευαν τσάμπα δεν ήθελα να φέρουν κανονικούς εργαζόμενους και να πληρώσουν.

Υπεράσπιση: Υπάρχουν καταθέσεις τριών παιδιών που αναφέρουν πως ο γιος σας πουλούσε ναρκωτικά και έκλεβε στην Καλαμάτα. Γιατί να πουν ψέματα;

Μάρτυρας: Μάλλον τους απείλησαν, όπως απείλησε εμένα και τον γιο μου ο Α….

Υπεράσπιση: Τι φοβάται ο γιος σας και δεν καταθέτει εδώ στο δικαστήριο;

Μάρτυρας: Φοβάται για τη ζωή του. Και εγώ φοβάμαι ακόμη και τώρα μη συμβεί κάτι σε μένα και το παιδί μου και με ψάχνετε κάπου αλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα