Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος

Διαβάζεται σε 1'
Ο πατήρ Αντώνιος
Ο πατήρ Αντώνιος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδόθηκε βούλευμα με το οποίο ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου παραπέμπεται σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασελγεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στο εδώλιο του Μικτό Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πατέρας Αντώνιος, αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση φιλοξενεί υμένων της δομής.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο, με το υπ’ αριθμ. 2432/2024 βούλευμά του, παραπέμπει σε δίκη τον πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων σε ασελγεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, παλιού φιλοξενούμενου σε δομή της Κιβωτού και ενός 15χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να μένει σε μονάδες της οργάνωσης. Όπως ανέφεραν, ο κατηγορούμενος πατέρας Αντώνιος, φέρεται να ασέλγησε σε βάρος τους το χρονικό διάστημα από το 2020 έως το 2022 σε δομές στη Χίο, στην Πωγωνιανή, στο Βόλο, στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία έχει διαχωριστεί ως προς τα πλημμελήματα, και η δίκη διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Το δικαστήριο εξετάζει καταγγελίες τροφίμων σχετικά με απειλές και κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν καταγγείλει ότι δέχονταν από τον πατέρα Αντώνιο αλλά και άλλους εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα