Κλεφτρόνια αφαίρεσαν από ΙΧ αστυνομικού το όπλο του και κόντεψαν να κάνουν δύο δολοφονίες

Κλεφτρόνια αφαίρεσαν από ΙΧ αστυνομικού το όπλο του και κόντεψαν να κάνουν δύο δολοφονίες

Τις προσωπικές τους διαφορές πήγαν να λύσουν με δύο Ζακυνθινούς, δύο κλέφτες αυτοκινήτων, όταν σε ένα από τα 9 αυτοκίνητα που διέρρηξαν μέσα σε μία νύχτα βρήκαν και άρπαξαν το υπηρεσιακό πιστόλι ενός αστυνομικού

Τον μπελά του βρήκε ένας 55χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στη Ζάκυνθο. Μετά το τέλος της βάρδιας του άφησε το υπηρεσιακό του πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητό του και πήγε στο σπίτι του, χωρίς να υπολογίζει όμως, πως το βράδυ εκείνο δύο κλεφτρόνια που διέρρηξαν το δικό του και άλλα 8 αυτοκίνητα στην ίδια γειτονιά, θα έπαιρναν το όπλο του και θα τον χρησιμοποιούσαν σε απόπειρα διπλής δολοφονίας μέσα στην πόλη της Ζακύνθου, σε βάρος δύο άλλων ατόμων που θεωρούσαν πως τους είχαν κλέψει μέρος από τα δικά τους κλοπιμαία. 

Σε βάρος του 55χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της παραβίασης των όρων ασφαλούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη της Ζακύνθου, σε προκαθορισμένη συνάντηση των δύο 23χρονων δραστών, ενός Έλληνα και ενός Αλβανού με τους δύο Έλληνες που πίστευαν ότι τους είχαν αφαιρέσει μέρος της λείας του, ο Αλβανός, που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για υποθέσεις ναρκωτικών, πυροβόλησε με πιστόλι εννέα φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Έλληνες, οι οποίοι από τύχη δεν τραυματίστηκαν.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ)  στο λιμάνι Ζακύνθου, καθώς αυτοί επιχειρούσαν να διαφύγουν μέσω της πορθμειακής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 23χρονου Αλβανού μικροποσότητα κάνναβης καθώς και το πιστόλι με δύο γεμιστήρες που χρησιμοποίησε,  μαζί με άλλα υπηρεσιακά και προσωπικά αντικείμενα του αστυνομικού.

Επίσης στο σπίτι του βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων από τις διαρρήξεις των υπολοίπων αυτοκινήτων, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη, ενώ στην κατοχή του Έλληνα συνεργού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.320 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα