Κλειστά την Παρασκευή τα πάρκα στην Αττική λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Διαβάζεται σε 2'
Κλειστά τα πάρκα στην Αττική λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Κλειστά τα πάρκα στην Αττική λόγω κινδύνου πυρκαγιάς Eurokinissi

Ο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής να λάβει την απόφαση για κλείσιμο των πάρκων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή (21/6) τα πάρκα και τα Άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, η κατηγορία κινδύνου για την αυριανή ημέρα ανήλθε στο “5(Κατάσταση Συναγερμού) Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος“.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας εφαρμόζεται το μέτρο “Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση”. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

Ένα από τα προληπτικά μέτρα του εφαρμόζεται κατά την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, είναι το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας  οχημάτων και παραμονής εκδρομέων- περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Οι ακριβείς περιοχές και ο χρόνος απαγόρευσης έχουν καθοριστεί σε αποφάσεις που εκδίδονται από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες“.

Έτσι στο κέντρο της Αθήνας ο λόφος Φινοπούλου και το Πεδίο του Άρεως θα παραμείνουν κλειστά, όπως και ο Λυκαβηττός, όπου ακυρώθηκε η συναυλία Queen Symphonic, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα