Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Διαβάζεται σε 2'
Μπλόκα αγροτών
Μπλόκα αγροτών INTIME

Με μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, οι αγρότες στη χώρα μας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορα μέρη της χώρας.

Στο τελωνείο της Λάρισας έχουν δώσει ραντεβού 15 με 20 τρακτέρ από τον κόμβο του Πλατυκάμπου, ενώ στη συνέχεια τα τρακτέρ θα πάνε στο κέντρο της πόλης όπου και θα παραμείνουν για 24ωρες.

Αντίστοιχα, μπλόκα έχουν στηθεί και στα σύνορα στη Νίκη Φλώρινας, με τον εκπρόσωπο του μπλόκου στο τελωνείο να αναφέρει ότι “είναι η τελευταία μάχη που δίνουμε για τώρα που θα συζητηθεί και η ΚΑΠ, την οποία ζητούμε να καταργηθεί και να επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να μην αποτελέσει τη ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα”.

Την ίδια ώρα, προγραμματισμένες είναι και κινητοποιήσεις έξω από το τελωνείο των Ευζώνων όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από την κεντρική Μακεδονία.

Το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει για ακόμα μία φορά συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου για δύο ώρες, από τις 19:00- 21:00 για τα φορτηγά που εισέρχονται στη χώρα ενώ αγρότες της δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν ανάλογο συλλαλητήριο στο τελωνείο της Νίκης.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από αγρότες από την Καρδίτσα όπου θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, αλλά και αγρότες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας από το μπλόκο της Βασιλικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα