Κοινωνική Εργασία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων: Αναγκαιότητα και όχι Πολυτέλεια

Διαβάζεται σε 2'
Κοινωνική Εργασία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων: Αναγκαιότητα και όχι Πολυτέλεια

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Κοινωνική Εργασία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων: Αναγκαιότητα και όχι Πολυτέλεια”. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

O Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ) μέσω της Διαρκούς Τομεακής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Εργασία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, πλησίον στάσης Μετρό Ευαγγελισμός)

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλήτριες η κα. Μαρία Γκούβρα, Διευθύντρια Υγείας MSc και η κα. Μαρία Σουλακέλλη, Κοινωνική Λειτουργός MSc με σκοπό την παρουσίαση του έργου της Πρότυπης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Βαμβακάρειο”.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, των προβλημάτων και των αναγκών που ανακύπτουν από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τους φορείς του α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι των προτάσεων – διεκδικήσεων των Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται στους Δήμους της χώρας.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη προβληματισμών για τη θέση της κοινωνικής εργασίας στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε επίπεδο Δήμου, η ανάληψη δράσεων και η ανάδειξη προτάσεων για τη στελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικούς Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, εργαζόμενους στου Δήμους και άλλα στελέχη των Υπουργείων, Δήμων, Περιφερειών, Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, ΚΑΠΗ, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Φορέων Υποστήριξης ΑμεΑ, Φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας και άλλων κοινωνικών επιστημών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα