Κολλέγιο Αθηνών: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο “σχολείο των Αρίστων”

Κολλέγιο Αθηνών: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο “σχολείο των Αρίστων”
Αναφορές για εισβολή εξωσχολικών ατόμων στο Κολλέγιο Αθηνών ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Άφαντοι οι εξωσχολικοί που εισέβαλαν χθες με αιχμηρά αντικείμενο στο Κολλέγιο Αθηνών, αναζητώντας μαθητή του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο καβγάς που προηγήθηκε.

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες, Πέμπτη (19/01), το μεσημέρι, στο Κολλέγιο Αθηνών, καθώς το κέντρο άμεσου δράσης της ΕΛΑΣ έλαβε τρεις κλήσεις, στις οποίες γινόταν αναφορά για εισβολή δύο εξωσχολικών ατόμων που φέρουν αιχμηρά αντικείμενα στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Στο Κολλέγιο σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, ωστόσο, έπειτα από τους εξονυχιστικούς ελέγχους των αρχών στους χώρους, δεν εντοπίστηκαν τα εν λόγω άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων που υποτίθεται ότι έφεραν αιχμηρά αντικείμενα, εντός του Κολλεγίου Αθηνών, στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.»

Η καταγγελία ανέφερε πως οι δύο εξωσχολικοί που μπήκαν στο campus, έφεραν αιχμηρά αντικείμενα – πιθανόν μαχαίρια – και έψαχναν έναν μαθητή του Κολλεγίου, με τον οποίο φαίνεται να υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή κάποια κόντρα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο μαθητής δεν είχε πάει χθες στο σχολείο.

Η εικόνα που έχει σχηματίσει η Αστυνομία είναι ότι πράγματι εισέβαλαν δύο άτομα στο campus, ωστόσο, έφυγαν σχεδόν ακαριαία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι θα ειδοποιηθούν οι αρχές.

Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά δύο μαθητών μπροστά από γνωστή καφετέρια στην περιοχή Αβάνα στο Χαλάνδρι.

Ειδικότερα, οι μαθητές διαφώνησαν και ήρθαν στα χέρια, ενώ ένας από τους δύο φώναξε ένα ή δύο εξωσχολικά άτομα, για ενισχύσεις. Με την παρέμβαση των παρευρισκομένων, ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει και επέστρεψε στο Κολλέγιο Αθηνών. Τα εξωσχολικά άτομα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και τότε σήμανε συναγερμός.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ατόμων ενώ ερευνούν και τον λόγο του διαπληκτισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση η εισβολή, εγείρει ζητήματα ασφαλείας για το Κολλέγιο Αθηνών, αλλά και η φύση της υπόθεσης σε τίποτα δεν συνάδει με την εικόνα του “σχολείου των Αρίστων”, που φαίνεται να έχει πλέον ως μόνο κριτήριο φοίτησης το μεγάλο πορτοφόλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα