Κομπίνα με πλαστές βίζες στο Προξενείο στο Αργυρόκαστρο

Κομπίνα με πλαστές βίζες στο Προξενείο στο Αργυρόκαστρο
ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤ ΜΟΪΣΙΟΥ,ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ευρωκίνηση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική απόλυση υπαλλήλου, ο οποίος εξέδιδε πλαστές βίζες για να κάνει πλουσιοπάροχη ζωή

Οριστική είναι πλέον η απόλυση του γραμματέα του Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, ο οποίος εξέδιδε πλαστές βίζες εισόδου Σένγκεν σε Αλβανούς υπηκόους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσής του, ενώ είχε προηγηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα κ.α.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές τον Φεβρουάριο του 2009, με ένα απόρρητο τηλεγράφημα του Γενικού Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο προς το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο αναφερόταν πως σε αποθήκη βρέθηκαν τυχαία έξι πακέτα  που περιείχαν 763 αιτήσεις με συνημμένα δικαιολογητικά για την χορήγηση θεωρήσεων Σένγκεν της διετίας 2006-2007. Όμως, από αυτές, οι 681 αφορούσαν άτομα εκτός της περιοχής της δικαιοδοσίας του επίμαχου Προξενείου και στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας.

Ακολούθησε ΕΔΕ από την οποία προέκυψε μεταξύ άλλων, ότι πολλές αιτήσεις δεν ήταν καταχωρημένες στα βιβλία ή συνοδεύονταν από πλαστά και ελλιπή δικαιολογητικά. Τα στοιχεία που ακολούθησαν οι ερευνητές, κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο γραμματέα του Προξενείο, για τον οποίο μάρτυρες ανέφεραν ότι έκανε αλόγιστες σπατάλες σε νυχτερινά κέντρα και αγοράζοντας πολυτελή αντικείμενα.

Μάλιστα, προέκυψε ότι ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου στην χώρα μας ήταν αυξημένος την διετία 2006-2008, αλλά μόλις έφυγε ο επίμαχος προξενικός υπάλληλος ο αριθμός άρχισε να μειώνεται αισθητά.

Στην απολογία του, ο υπάλληλος υποστήριξε ότι πράγματι χορηγούσε θεωρήσεις εισόδου με πλαστά δικαιολογητικά, όμως κατόπιν «παρεμβάσεων». Δηλαδή, «επίμονων πιέσεων σημαινόντων προσώπων».

Ο ισχυρισμός όμως αυτός δεν επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄  Τμήματος απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα