Κόντρες για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

Κόντρες για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής,το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών από ΝΔ και ΛΑΟΣ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Στη συνεδρίαση, πριν την ψηφοφορία, επικράτησαν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι.

Σκληρή επίθεση προς τον Αλέκο Αλαβάνο και το ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα, η οποία έχει προκαλέσει πάνδημη εγκεφαλική βλάβη. «Από τους εκπροσώπους του Παττακού και του Ντερτιλή, από το Μεγάλο Πεύκο και τους πεζοναύτες, δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το φοιτητικό κίνημα» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός.

Επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο εξαπέλυσε και ο υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την απαγόρευση της σύναψης συμβάσεων δικαιόχρησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με ξένα πανεπιστήμια, με παράλληλη ενδεχόμενη αύξηση των θέσεων στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε να απορροφηθεί ο μεγάλος όγκος των αποφοίτων του Λυκείου που επιθυμεί συνέχιση της εκπαίδευσής του. Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας υπενθύμισε και θέσεις του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της αξιολόγησης και πιστοποίησης των Κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια.

Από πλευράς ΚΚΕ ο Κωνσταντίνος Αλυσανδράκης παρατήρησε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι καλλιεργεί αυταπάτες για το τι είναι εφικτό μέσα στα πλαίσια του συστήματος». Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο βουλευτής παρατήρησε ότι η εφαρμογή του «θα δημιουργήσει ένα εμπόριο ελπίδων για επαγγελματική διέξοδο, θα υποβαθμίσει τις πανεπιστημιακές σπουδές, αφού κάποιοι θα μπορούν να έχουν το ίδιο επαγγελματικό αποτέλεσμα με σπουδές μικρότερης διάρκειας και πολύ χαμηλότερου επιπέδου»

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα