Κορυφώνονται την Κυριακή οι καρναβαλικές εκδηλώσεις – Τα έθιμα

Διαβάζεται σε 2'
Καρναβάλι στην Πάτρα
Καρναβάλι στην Πάτρα ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές συμμετέχουν στο φετινό πατρινό καρναβάλι. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σε Γιάννενα και Λάρισα.

Χιλιάδες καρναβαλιστές συρρέουν στην Πάτρα για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην αχαϊκή πρωτεύουσα στα ΚΤΕΛ έφταναν λεωφορεία ανά πέντε λεπτά, με πληρότητα 100%. Μάλιστα, έχει σημειωθεί αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι κατά 20%. Η Πάτρα αναμένει περισσότερους από 200 χιλιάδες επισκέπτες, με 120 δρομολόγια να αναχωρούν μόνο σήμερα, Σάββατο (16/3), από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα.

Καρναβάλι στην Πάτρα
Καρναβάλι στην Πάτρα ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στις 18.30 το απόγευμα ξεκίνησε η νυχτερινή παρέλαση όπου συμμετέχουν 181 πληρώματα με περίπου 60.000 καρναβαλιστές.

Λάρισα: Πλήθος κόσμου συμμετέχει στο παραδοσιακό γαϊτανάκι – Θα ανάψουν και φωτιές

Την ίδια ώρα, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Σε παραδοσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στη Λάρισα, με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μετά τη χθεσινή πορεία καρναβαλιστών στους δρόμους. Σειρά παίρνει σήμερα το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Από το μεσημέρι διοργανώνεται το παραδοσιακό γαϊτανάκι με χορούς και τραγούδια της αποκριάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, οι οποίες θα συνεχιστούν με τις φωτιές που θα ανάψουν στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλα 11 σημεία της πόλης και στις συνοικίες.

Ιωάννινα: Θα ανάψουν 72 “τζαμάλες”

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του τριημέρου, είναι τα Γιάννενα. Η πληρότητα στα καταλύματα φτάνει στο απόλυτο, ενώ βουλιάζουν από κόσμο Ζαγόρι και Τζουμέρκα.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο από τις εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι τόσο στα Γιάννενα αλλά όσο και σε άλλους μικρότερους δήμους.

Στα Γιάννενα την Κυριακή (17/2) το απόγευμα θα αναβιώσει το έθιμο με τις φωτιές σε κάθε γειτονιά της πόλης. Συνολικά, θα ανάψουν 72 «τζαμάλες»,που ξορκίζουν και διώχνουν το κακό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα προσφέρουν τσίπουρο, κρασί και εδέσματα, ενώ παράλληλα το γλέντι θα κορυφωθεί με ελληνική δημοτική μουσική και χορός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα