Κόρινθος: Υπό κατάρρευση γέφυρα στο 12ο δημοτικό σχολείο – Μεγάλος ο κίνδυνος για παιδιά και εκπαιδευτικούς

Κόρινθος: Υπό κατάρρευση γέφυρα στο 12ο δημοτικό σχολείο – Μεγάλος ο κίνδυνος για παιδιά και εκπαιδευτικούς
twitter

Σε μία σεισμογενή περιοχή όπως η Κόρινθος, δημοτικό σχολείο της πόλης έχει, αποδεδειγμένα, εκτεταμένες φθορές που όμως δεν αντιμετωπίζονται.

Πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών έχει δημιουργηθεί στο 12ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου.

Οπως προκύπτει από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, κολώνες που στηρίζουν τη γέφυρα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μεταφερθούν στον προαύλιο χώρο, είναι εντελώς φθαρμένες.

Είναι χαρακτηριστικό, και μπορείτε να το δείτε και εσείς στη φωτογραφία, ότι η φθορά είναι τόσο μεγάλη που έχει φανεί το σίδερο του σκελετού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κόρινθος είναι μία εξόχως σεισμογενής περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Από το σύλλογο γονέων μάθαμε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου Κορίνθου χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με το korinthia.net o δήμος Κορινθίων αντέδρασε με δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι «τα προβλήματα του 12ου δημοτικού έχουν καταγραφεί και αντιμετωπίζονται με εργολαβία που ξεκινά τις επόμενες μέρες», και πως «η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια του ελέγχου», επιβεβαιώνοντας και επίσημα όσα είχαν αναφερθεί στο korinthia.net.gr ανεπίσημα πριν από δύο ημέρες.

Μάλιστα πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Καρακάσης επιβεβαίωσε ότι σήμερα μηχανικός του Δήμου θα πάει στο σχολείο για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Στο εύλογο ερώτημα γιατί καθυστέρησαν οι εργασίες αφού από τον Ιούλιο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, για την ασφάλεια των μαθητών και για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, η απάντηση της ΔΤΥ ήταν ότι αυτό είχε να κάνει με το υψηλό κόστος των απαιτούμενων εργασιών, που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες της αυτεπιστασίας και επέβαλλαν την ένταξη σε εργολαβία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα