Κόρινθος: Ξέχασαν ιατρικό εργαλείο στην κοιλιά ασθενούς – Πέθανε από σηψαιμία

Διαβάζεται σε 1'
Κόρινθος: Ξέχασαν ιατρικό εργαλείο στην κοιλιά ασθενούς – Πέθανε από σηψαιμία
ISTOCK

Ένα μικρό χειρουργικό εργαλείο εντοπίστηκε μέσα στο σώμα 60χρονου κατά τη νεκροψία του. Τι αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου

Ένα σοκαριστικό εύρημα εντοπίστηκε κατά τη νεκροψία ενός άνδρα στην Κόρινθο, ηλικίας περίπου 60 ετών, ο οποίος πέθανε πριν περίπου δύο μήνες.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, αφού χειρουργήθηκε στη χολή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, μετά από λίγες ημέρες παρουσίασε υψηλό πυρετό και εν τέλει πέθανε από σηψαιμία.

Κατά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε, βρέθηκε μέσα στο σώμα του ένα μικρό χειρουργικό εργαλείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οικείοι του εκλιπόντα, κινήθηκαν δικαστικά και διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ ο χειρουργός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τι αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr ο Γρηγόρης Καρπούζης, Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, είπε σε δηλώσεις του πως επί ημερών του δεν έχει διαταχθεί κάποια ΕΔΕ και πρόσθεσε για το περιστατικό: «Έχω ενημερωθεί άτυπα! Δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ επί των ημερών μου. Από πληροφορίες και όχι επίσημα έχω ενημερωθεί για περιστατικό το οποίο σημειώθηκε παλιότερα και όντως το θέμα βρίσκεται στην Εισαγγελία. Δεν έχω άλλη ενημέρωση. Το λάθος ίσως έχει γίνει στην Αθήνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι μετά το περιστατικό στο χειρουργείο σήμανε συναγερμός για να διαπιστωθεί αν λείπει ιατρικό εργαλείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα