Κοροναϊός: Αρνητικοί στον ιό οι δύο Έλληνες που βρίσκονται στο Σωτηρία

Κοροναϊός: Αρνητικοί στον ιό οι δύο Έλληνες που βρίσκονται στο Σωτηρία
Κοροναϊός: Άσκηση ετοιμότητας σε "Ελ. Βενιζέλος" και "Σωτηρία" ΕΚΑΒ

Δεν έχουν τον Κοροναϊό, οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από την Κίνα. Θα παραμείνουν όμως για παρακολούθηση στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες.

Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η υγεία των δύο Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν χθες από την Κίνα και βρίσκονται σε εθελούσια απομόνωση στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του κλινικό-εργαστηριακού πρωτοκόλλου εξετάσής τους, διενεργήθηκε έλεγχος αναπνευστικών δειγμάτων που ήταν αρνητικός για την παρουσία του νέου κορονοϊου. Οι δύο Έλληνες πολίτες θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση της υγείας τους, στο «Σωτηρία» για 14 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν χθες οι δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. 

Ευχαριστίες σε Μ. Βρετανία και Ιταλία 

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανάρτησή του στο twitter. «Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα