Κορονοϊός: 98χρονος γιατρός στη Γαλλία συνεχίζει κανονικά το λειτούργημά του

Κορονοϊός: 98χρονος γιατρός στη Γαλλία συνεχίζει κανονικά το λειτούργημά του
O Δρ. Κριστιάν Σενέ

Συγκινεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιατρός της Γαλλίας, ο οποίος συνεχίζει κανονικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς και ηλικιωμένους σε γηροκομεία.

Ο Κριστιάν Σενέ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιατρός της Γαλλίας. Το λειτούργημά του, ωστόσο, και η ανάγκη του για προσφορά είναι πολύ μεγαλύτερα από τα 98 χρόνια της ζωής του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται, αφού ο Δρ. Σενέ παραμένει πιστός στο καθήκον του.

Έτσι, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, παρά τα 98 του χρόνου και τον ρίσκο που ο έχει για έναν άνθρωποι τέτοιας ηλικίας να βγαίνει από το σπίτι του, ο Κριστιάν Σενέ συνεχίζει να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία ταξίδια σε γηροκομεία και φροντίζοντας τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους ανθρώπους, με εξ αποστάσεως συμβουλές και γνωμοδοτήσεις.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, ο βασικός λόγος για τον οποίο επέλεξε να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν η έλλειψη τοπικών οικογενειακών γιατρών: “Είμαι πολύ προσεκτικός. Όλοι λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνο και η γυναίκα μου φοβάται ότι μπορεί να μεταφέρω τον ιό στο σπίτι. Δεν μπορούσα να τους εγκαταλείψω όμως μέσα στην πανδημία. Δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους”, ήταν τα συγκινητικά λόγια του 98χρονου γιατρού.

Δείτε το σχετικό video που δημοσίευσε το bbc:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα