Κορονοϊός: Αγωνία για τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης – “Δουλεύουμε με μηδέν κλίνες”

Κορονοϊός: Αγωνία για τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης – “Δουλεύουμε με μηδέν κλίνες”
Γιατρός σε νοσοκομείο αναφοράς για Covid Eurokinissi

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιγράφει ο κ. Νικόλαος Καπραβέλος. Κραυγή αγωνίας και έκκληση για βοήθεια.

Κραυγή αγωνίας έστειλε ο Νικόλαος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τις διασωληνώσεις και τον μεγάλο αριθμό των ασθενών του κορονοϊού.

“Η προσπάθεια ανίχνευσης του ιού και η απομόνωσή του είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της φοβερής νόσου και της πανδημίας ολόκληρης. Τα λόγια πλέον σε εμάς εδώ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν χάσει την αξία τους. Η κατάσταση είναι τραγική. Δουλεύουμε με μηδέν κλίνες, δεν έχει σημασία αν βρίσκουμε δύο ή τρεις με πολύ κόπο. Εμείς ξεκινάμε την εφημερία αριθμητικά με μηδέν κλίνες. Αυτή η αγωνία, αυτό το άγχος έχει κάποια όρια. Δεν μπορώ να περιγράψω με άλλα λόγια την κατάσταση που επικρατεί. Αγωνία και απελπισία”, ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega.

“Το μεγαλείο της εθελοντικής εργασίας και των δικών μας παιδιών έχει δύο αποδέκτες. Τους πολίτες, που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή των μέτρων. Και την Πολιτεία, που πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα στην έγκαιρη πλέον λήψη γενναίων αποφάσεων”, πρόσθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού” και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής.

“Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα”, ανέφερε.

“Ζητάμε αυτή τη στιγμή Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν τις έχουμε. Έχουμε κάποια όρια κι εμείς, αν τα ξεπεράσουμε θα χάσουμε”, πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα