Κορονοϊός: Επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα και επιβράδυνση των εμβολιασμών – Δύσκολο φθινόπωρο

Κορονοϊός: Επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα και επιβράδυνση των εμβολιασμών – Δύσκολο φθινόπωρο
Καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας σε καιρό κορονοϊού Eurokinissi

Ανησυχία των ειδικών για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνώσεων σε συνδυασμό με την επιβράδυνση των εμβολιασμών, την ίδια ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες, μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Φουλ τουριστική κίνηση στη χώρα, καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο αλλά και σε αύξηση η ανησυχία των ειδικών τόσο για την σταδιακή άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και παράλληλα των ασθενών που διασωληνώνονται. Το απόγευμα της Τετάρτης (11/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.475 νέες μολύνσεις και 226 διασωληνωμένους ενώ 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Αττική παραμένει σταθερά σε δύσκολη θέση με 949 νέα κρούσματα ενώ στα ύψη συνεχίζουν να είναι οι αριθμοί στην Κρήτη με 468 νέες μολύνσεις και η Θεσσαλονίκη με 284.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική και το μοναδικό μέσο ανάσχεσης αυτού του κύματος είναι ο εμβολιασμός, για να μην φτάσουμε τον Σεπτέμβριο τα 5.000 κρούσματα. Περίπου το 40% των πολιτών παραμένει ανεμβολίαστο, με την επιστημονική κοινότητα να προειδοποιεί ότι όλοι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, το φθινόπωρο θα μολυνθούν. Κατά συνέπεια, το πλάνο περί τείχους ανοσίας, με τον εμβολιασμό του 80% των πολιτών, στα τέλη του τρέχοντος μηνός έχει μετατραπεί σε “όνειρο θερινής νυκτός”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, με τους νοσηλευόμενους να έχουν ξεπεράσει τους 1.800, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αρχές Ιουλίου ενώ αύξηση καταγράφεται και στους ασθενείς που δίνουν μάχη στις ΜΕΘ. Ένας στους δύο μάλιστα, είναι κάτω των 65 ετών. Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών. Από τους πέντε διασωληνωμένους αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουμε φτάσει τους 12 ενώ υπάρχει και ένα παιδί που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Να θυμίσουμε ότι από την Τετάρτη μπήκε σε τοπικό lockdown το Ηράκλειο Κρήτης, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα χειρότερα πάντως, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, δεν έχουν έρθει και θα τα δούμε το φθινόπωρο. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι αν δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί, τότε το τέταρτο κύμα θα είναι ιδιαίτερα σφοδρό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα