Κορονοϊός: Έρχεται η ώρα της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών

Κορονοϊός: Έρχεται η ώρα της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών
Γιατροί του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Eurokinissi

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων αρχής γενομένης από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το ΕΣΥ δοκιμάζεται από την πανδημία.

Στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα κορονοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων είχε δώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως: “Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο Σύστημα Υγείας εκεί που σήμερα ακόμα έχουμε ελλείψεις”.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ειδικότητες: Αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδεχομένως και παθολόγοι. Και πρόσθεσε: “Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα, παρά αργότερα, έτσι ώστε τα όποια κενά αυτή τη στιγμή διαπιστώνονται να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό”.

Και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει χθες, ότι είναι προ των πυλών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Ο κ. Πλεύρης αναμένεται επομένως να κινηθεί για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, αρχής γενομένης από τη Βόρεια Ελλάδα όπου το ΕΣΥ ήδη δοκιμάζεται λόγω και του σχετικά χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα η Κυβέρνηση θα επιβάλλει την αναστολή των τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικές κλινικές ώστε αυτά να διαχειριστούν περιστατικά του Δημοσίου Τομέα, καθώς ήδη αποφασίστηκε η αναστολή κατά 80% των χειρουργείων στη Β. Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι τον Νοέμβριο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, καθώς δεν είχε ανταποκριθεί επαρκής αριθμός στην έκκληση για συνδρομή στο ΕΣΥ. Ενώ ήδη είχαν επιταχθεί οι δύο από τις οκτώ ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, όχι όμως χωρίς πληρωμή από το κράτος και μόνο αφού οι ιδιώτες κλινικάρχες δεν ανταποκρίθηκαν στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι και τον περασμένο Μάρτιο, ο τότε υπουργός Υγειας Βασίλης Κικίλιας είχε προχωρήσει στην επιστράτευση 206 γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα