Κορονοϊός: Φόβος για “τραγικά διλήμματα” στα νοσοκομεία το φθινόπωρο

Κορονοϊός: Φόβος για “τραγικά διλήμματα” στα νοσοκομεία το φθινόπωρο
Κόσμος με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Τον "κώδωνα του κινδύνου" στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 ετών έκρουσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Έκκληση σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 50 χρονών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το συντομότερο δυνατό, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 αν συναντηθούν με τον ιό και αυτό θα συμβεί προσεχώς, γιατί όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό, είναι άνθρωποι που θα μας δώσουν αυξημένες νοσηλείες, αυξημένες ανάγκες για εντατική θεραπεία, και θα έχουμε και απώλειες, ήδη την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια μετατόπιση των ηλικιών προς τα πάνω” προειδοποίησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε τραγικά διλήμματα.

“Αν οι εμβολιασμοί επανέλθουν από Δευτέρα στα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν από 15 μέρες, το σύστημα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, αλλιώς θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικά διλήμματα όπως πχ να μειώσουμε τις εντατικές που προβλέπονται για άλλες ασθένειες, ή να επιλέξουμε ποιοι ασθενείς θα νοσηλευτούν και ποιοι δεν θα νοσηλευτούν”, δήλωσε.

Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα τον θάνατο ενός πλήρους εμβολιασμένου ασθενούς και δήλωσε πως πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη είδηση.

“Η είδηση αυτή ειναι πολύ δυσάρεστη αλλά αποτυπώνει μια πραγματικότητα, όλοι όσοι εμβολιαζόμαστε δεν αποκτούμε άμυνα έναντι του ιού και για αυτό και είναι ζητούμενο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα